Menu Home

Întocmirea Sfintei Mese la Parohia Fierbinți Târg

Duminică, 26 aprilie 2016, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a fostprezent în mijlocul comunității parohiale din orașul Fierbinți Târg, unde a întocmitSfânta Masă, altarul de jertfă al Bisericii.

Programul liturgic a început cu slujba de întocmire a Sfintei Mese șisfințirea Proscomidiarului, urmată de Sfânta Liturghie, la care au slujitpreacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, Vicar Eparhial, preacucernicii părințiconsilieri Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu și Nicușor Silviu Dascălu,preacucernicul părinte protopop Stancu Bogdan, dar şi un sobor de preoţi şidiaconi, iar răspunsurile la strană au fost date de un grup de preoți din CorulProtopopiatului Urziceni.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit preot diaconul CostelPopa pe seama parohiei „Sfântul Nicolae” – Bițina, Protopopiatul Urziceni.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit despre curajul mărturisiriifemeilor purtătoare de mir, fiind primele binecuvântate de Mântuitorul cuvestea Învierii, despre exemplul pe care îl reprezintă ele pentru femeiacreștină din toate timpurile.

La sfârţitul slujbei, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a acordatpărintelui paroh Andrei Gabriel Ghiaur, rangul de iconom stavrofor, pentruimplicarea şi lucrarea păstorească din parohie.

S-a săvârșit slujba de sfințire a noii case parohiale.

Toţi credincioşii, copii, tineri, vârstnici, femei şi bărbaţi au avut bucuria,binecuvântată de Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, de a trece prinSfântul Altar, sărutând Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce şi Sfântul Epitafaflate pe Sfânta Masă nou sfinţită.

Categories: Fără categorie

fierbinti-targ

Sari la conținut