Menu Home

Capela mortuară

Regulament  pentru capela mortuară:

1.Depunerea în capelă a decedaţilor se va face însoţită obligatoriu de următoarele acte: – certificat de deces (copie xerox);– certificat de îmbălsămare;

2.  Depunerea în capelă a decedaţilor se va face numai între orele 8,00-16,00, de luni până vineri, iar sâmbăta între orele 8,00-13,00.

3. În cazul în care în capelă sunt depuşi decedaţi, capela va sta deschisă numai în prezenţa unei persoane din familia decedatului pe perioada de vara – (1 aprilie – 30 septembrie) între orele 8,00-22,00; iar pe perioadă de iarnă – (1 octombrie-31 martie), între orele 8,00-18,00 de luni până duminică.

4. Se interzice punerea de lumânări aprinse în alte locuri (sicrie, mese, etc.), decât în cele special amenajate de către parohie (sfeşnice sau hote).

5. Se interzice cu desăvârşire folosirea altor lumânări procurate din afara bisericii parohiale.

6. Persoanele prezente la slujbele de înmormântare din biserică, ce vor avea lumânări aprinse în mână, vor fi obligate să aibă protectoare din hârtie sau carton.

7. Ora de începere a slujbei de înmormântare trebuie respectată conform programării făcute de către preotul deservent.

8. Rugăm îndoliatele familii ce stau la priveghi în capelă să păstreze curăţenia, decenţa şi în mod special liniştea.

10. FUMATUL este cu desăvârşire interzis.

11. Rugăm respectarea cu stricteţe de către îndoliatele familii a prezentului regulament.

  Nr. de telefon: 0767.171.765

                                                                                   Preot paroh,

                                                            Preot dr. Andrei – Gabriel GHIAUR

Amenajarea capelei mortuare ,,Învierea Domnului” a Parohiei Fierbinți Târg

 Capela mortuară ,,Învierea Domnului” se află în cadrul clădirii Centrului multifuncțional „Sf. Ap. Andrei” al Parohiei Fierbinți Târg. Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în vara anului 2016 au fost demarate lucrările de construire a Centrului multifuncțional „Sf. Ap. Andrei” care cuprinde: capelă mortuară, o sală multifuncțională (pentru desfășurarea activităților sociale, culturale, administrativ – gospodărești), grup sanitar și birou parohial.

Actualmente se lucrează la interiorul sălii multifuncționale a Centrului: finisarea interioară a pereților, montarea unui aparat AC digital modern, și apoi amenajarea acesteia pentru desfășurarea activităților sociale, culturale și administrativ – gospodărești ale parohiei. Urmând, ca la finele lunii iulie să se efectueze recepția lucrărilor conform legislației în vigoare.

Sari la conținut