Menu Home

Slujbă arhierească la Parohia Fierbinți Târg

Duminică, 26 aprilie 2015, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a fost prezent în mijlocul comunității parohiale din orașul Fierbinți Târg, unde a întocmit Sfânta Masă, altarul de jertfă al Bisericii.

Programul liturgic a început cu slujba de întocmire a Sfintei Mese și sfințirea Proscomidiarului, urmată de Sfânta Liturghie, la care au slujit preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, Vicar Eparhial, preacucernicii părinți consilieri Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu și Nicușor Silviu Dascălu, preacucernicul părinte protopop Stancu Bogdan, dar şi un sobor de preoţi şi diaconi, iar răspunsurile la strană au fost date de un grup de preoți din Corul Protopopiatului Urziceni.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit preot diaconul Costel Popa pe seama parohiei „Sfântul Nicolae” – Bițina, Protopopiatul Urziceni.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit despre curajul mărturisirii femeilor purtătoare de mir, fiind primele binecuvântate de Mântuitorul cu vestea Învierii, despre exemplul pe care îl reprezintă ele pentru femeia creștină din toate timpurile.

La sfârţitul slujbei, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a acordat părintelui paroh Andrei Gabriel Ghiaur, rangul de iconom stavrofor, pentru implicarea şi lucrarea păstorească din parohie.

S-a săvârșit slujba de sfințire a noii case parohiale.

Toţi credincioşii, copii, tineri, vârstnici, femei şi bărbaţi au avut bucuria, binecuvântată de Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, de a trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce şi Sfântul Epitaf aflate pe Sfânta Masă.

Categories: Fără categorie

fierbinti-targ

Sari la conținut