Menu Home

Credincioșii din localitatea Fierbinți Târg în pelerinaj la Mănăstirea Prislop

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Parohia Fierbinți Târg și Parohia Stroești au organizat, în perioada 06 – 07 Iulie 2015, un pelerinaj la Mănăstirea Prislop. La pelerinaj au participat 26 de credincioși din localitatea Fierbinți Târg în frunte cu preacucernicii părinți Andrei – Gabriel Ghiaur de la Parohia Fierbinți Târg și Adrian Andrei de la Parohia Stroești.

Primul popas duhovnicesc s-a făcut la Mănăstirea Ghighiu, județul Prahova, unde credincioșii s-au închinat cu evlavie la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului Siriaca. Apoi, pelerinii din Fierbinți au poposit la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, ctitorie brâncovenească din secolul al XVII – lea, situată la poalele Munților Făgăraș.

Ajunși la Mănăstirea Prislop, pelerinii au vizitat biserica mănăstirii, mormântul părintelui Arsenie Boca și peștera unde s-a nevoit Cuviosul Ioan de la Prislop.

A doua zi,pelerinii fierbințeni au vizitat Catedrala Mitropolitană ,,Sfânta Treime” din Sibiu, unde s-au închinat moaștelor Sfântului Andrei Șaguna. Apoi, credincioșii din Fierbinți au vizitat Mănăstirea ,,Sfântul Apostol Andrei” – Berivoii Mari, care este așezată pe malul râului Berivoi, ce izvorăște din Munții Făgăraș, într-o minunată poiană înconjurată de codrii foioaselor și rășinoaselor. Pelerinajul s-a încheiat cu vizitarea Mănăstirii ,,Acoperământul Maicii Domnului” – Dejani, care a fost reînființată în anul 1990 pe locul unui vechi așezământ monahal, distrus în 1791, de la care se păstrează astăzi o icoană de lemn a Sfântului Nicolae, un clopot (care datează din anul 1320), precum și fântâna.

Considerăm că pelerinajul a fost de un real folos duhovnicesc, având un caracter pastoral – misionar, înscriindu-se în cadrul anului omagial al ,,misiunii parohiei și mănăstirii azi” și al proiectului eparhial ,,Comunitățile creștin – ortodoxe. Candele aprinse în Bărăgan”.

A consemnat preot drd. Andrei – Gabriel Ghiaur de la Parohia Fierbinți Târg

Categories: Fără categorie

fierbinti-targ

Sari la conținut