Menu Home

Lecție catehetică demonstrativă la Parohia Fierbinți Târg

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în ziua de joi, 24 septembrie 2015, la Parohia Fierbinți Târg, Protopopiatul Urziceni, a avut loc întâlnirea catehetică demonstrativă lunară. Astfel, după rostirea rugăciunii ,,Împărate Ceresc”, preacucernicul părinte paroh doctorand Andrei – Gabriel Ghiaur a prezentat în Power – Point un material despre ,,Sfintele Taine – lucrări sfinte ale Bisericii”, punând accentul pe interactivitate. Cei 28 de copii participanți au aflat ce sunt Sfintele Taine, de cine a fost întemeiate, care este scopul lor și în ce constă fiecare în parte.

Lecția catehetică nu s-a rezumat numai la expunerea informațiilor generale despre Sfintele Taine, ci a urmărit fixarea noilor cunoștințe prin completarea unor fișe cu imagini sugestive despre aceste lucrări sfinte ale Bisericii, folosindu-se tehnica învățării interactiv – creative.

Pentru că la începutul săptămânii a fost Odovania Praznicului Înălțării Sfintei Cruci, micii creștini participanți au cântat, sub îndrumarea părintelui gazdă, cântarea creștină ,,Cruce sfântă, părăsită..”. De asemenea, pentru că ne aflăm în anotimpul toamna, când se culeg roadele pământului, elevul Alin – Andrei Radu a prezentat o mică piesă de teatru ,,Greierele și furnica” de Marin Sorescu.

La această întâlnire catehetică demonstrativă lunară, care se înscrie în cadrul manifestărilor din proiectul eparhial ,,Comunitățile Creștin – Ortodoxe – Candele aprinse în Bărăgan”, au participat pe lângă preoții din Cercul pastoral – misionar Dridu – Fierbinți și doamna învățătoare Georgeta Tănăsescu, doamna Alexa Rodica, fostă directoare a Liceului din Fierbinți și alți credincioși din parohie.

La final, părintele paroh Andrei – Gabriel Ghiaur, după cuvântul de mulțumire și după rostirea rugăciunii ,,Cuvine-se cu adevărat”, a împărțit copiilor participanți iconițe și dulciuri pregătite de doamnele din Comitetul parohial.

Categories: Fără categorie

fierbinti-targ

Sari la conținut