Menu Home

Enoriașii Parohiei Fierbinți Târg în pelerinaj la Mănăstirea Prislop

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Parohia Fierbinți Târg a organizat, în perioada 05 – 06 septembrie 2016, un pelerinaj la Mănăstirea Prislop. La pelerinaj au participat 53 de credincioși din localitatea Fierbinți Târg în frunte cu preacucernicii părinți Andrei – Gabriel Ghiaur de la Parohia Fierbinți Târg și Olteanu Viorel de la Parohia Fierbinții de Sus.

Primul popas duhovnicesc s-a făcut la Mănăstirea rupestră Șinca Veche, un vechi lacas de cult ce se află la Șinca Veche, în cotul format de Munții Făgăraș și Perișani, la 45 de kilometri de Brașov și la 22 de kilometri de Făgăraș. Apoi s-a vizitat Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus.

Ajunși la Mănăstirea Prislop, pelerinii au vizitat biserica mănăstirii, mormântul părintelui Arsenie Boca și peștera unde s-a nevoit Cuviosul Ioan de la Prislop.

În a doua zi a pelerinajului, credincioșii din Fierbinți Târg au vizitat mănăstirile: Lainici, Tismana și Dintr-un lemn.

Considerăm că pelerinajul a fost de un real folos duhovnicesc, având un caracter pastoral – misionar, înscriindu-se în cadrul anului omagial al ,,educaţiei religioase a tineretului creștin ortodox” și al proiectului eparhial ,,Comunitățile creștin – ortodoxe. Candele aprinse în Bărăgan” 2015 – 2016.

A consemnat preot dr. Andrei – Gabriel Ghiaur de la Parohia Fierbinți Târg

Categories: Fără categorie

fierbinti-targ

Sari la conținut