Menu Home

Pelerinaj organizat de Parohiile Fierbinți Târg și Fierbinții de Sus

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Parohia Fierbinți Târg și Parohia Fierbinții de Sus au organizat, în perioada 16 – 17 iulie 2018, un pelerinaj la Mănăstirea Prislop. La pelerinaj au participat 53 de credincioși din localitatea Fierbinți Târg în frunte cu preacucernicii părinți Andrei – Gabriel Ghiaur de la Parohia Fierbinți Târg și Olteanu Viorel de la Parohia Fierbinții de Sus.

Primul popas duhovnicesc s-a făcut la Mănăstirea Cozia, ctitoria lui Mircea cel Bătrân între anii 1387 – 1391. Apoi, pelerinii fierbințeni au vizitat Mănăstirea Turnu, atrăgându-le atenția cele două peșteri din incinta mănăstirii.

Ajunși la Mănăstirea Prislop, pelerinii au vizitat biserica mănăstirii, mormântul părintelui Arsenie Boca și peștera unde s-a nevoit Cuviosul Ioan de la Prislop.

La întoarcerea spre casă s-a ales traseul de pe Defileul Jiului, la finele căruia pelerinii au vizitat Mănăstirea Lainici, unde au sărutat cu evlavie moaștele Sfântului Irodion, duhovnicul Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica. Următorul popas duhovnicesc a fost făcut la Mănăstirea Polovragi, ctitoria logofătului Danciu Pârâianu. Apoi s-au vizitat Mănăstirea Bistrița (sec. XV) și Mănăstirea Dintr-un Lemn (sec. XVI – XVII).

Considerăm că pelerinajul a fost de un real folos duhovnicesc, având un caracter pastoral – misionar, înscriindu-se în cadrul activităților dedicate Anului unității credinţei și al Centenarului Marii Uniri în Patriarhia Română, programului eparhial „2018 – Anul familiei creștine” și a împlinirii a 25 de ani de la înființarea Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

A consemnat preot dr. Andrei – Gabriel Ghiaur de la Parohia Fierbinți Târg

Categories: Fără categorie

fierbinti-targ

Sari la conținut