Menu Home

Preacinstirea Maicii Domnului în Parohia Fierbinți Târg

Praznicul Adormirii Maicii Domnului a încheiat postul care ne-a pregătit duhovnicește pentru cea mai mare sărbătoare închinată Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria. Urmând unor îndemnuri mai vechi, unele concretizate printr-un edict, adică o lege generală și obligatorie în Imperiul Bizantin condus de Andronic al II-lea Palelogul (1259-1332) prin care a fost instituită luna august ca lună a Maicii Domnului, mai exact prin edictul din anul 1297. Și în parohia  Fierbinți Târg au fost oficiate rugăciuni închinate Maicii Domnului sub forma Paracliselor și Acatistelor.

            În ajunul sărbătorii a fost oficiată începând cu orele 19.00 Vecernia unită cu Litia, urmată de Slujba Prohodului Maicii Domnului.

            Pe 15 august a fost oficiată de la orele 08.00 Utrenia și apoi Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. La momentul potrivit mai mulți copii și credincioși s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului nostru Iisus Hristos.

            După Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, părintele paroh împreună cu toți credincioșii prezenți la slujbă au servit masa în clădirea Centrului multifuncțional Sfântul Apostol Andrei al parohiei. Se dorește ca la fiecare sărbătoare mare din cursul anului bisericesc să fie organizat un astfel de moment de comuniune prin organizarea unei agape frățești la care să participe enoriașii prezenți la slujbe, alături de persoanele ajutate de Parohia Fierbinți Târg în cadrul activităților social – filantropice.

 A consemnat preot paroh dr. Andrei Gabriel GHIAUR

Categories: Fără categorie

fierbinti-targ

Sari la conținut