Menu Home

Pelerinaj organizat de Parohia Fierbinți Târg

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Parohia Fierbinți Târg a organizat, în data de16 iulie 2019, un pelerinaj la biserici și mănăstiri din cuprinsul Episcopiei Giurgiului. La pelerinaj au luat parte 50 de credincioși din localitatea Fierbinți Târg în frunte cu preacucernicul părinte paroh Andrei – Gabriel Ghiaur. Primul popas duhovnicesc a fost biserica Drăgănescu care a fost pictată de părintele Arsenie Boca într-un răstimp de 15 ani. Apoi, credincioșii fierbințeni au avut ocazia să se închine la icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Letca Nouă și la un fragment din moaștele Sfântului Serafim de Sarov pus spre închinare într-o raclă argintată în biserica din satul Cămineasca.

După care pelerinii au ajuns la Mănăstirea Sfântul Ioan Rusu situată într-o pădure seculară la marginea localității Slobozia din județul Giurgiu. Pelerinajul s-a încheiat cu vizitarea mănăstirii Comana, o străveche vatră de spiritualitate, o mănăstire – cetate ctitorită de domnitorul Vlad Țepeș în anul 1491.
Considerăm că pelerinajul a fost de un real folos duhovnicesc, având un caracter pastoral – misionar și se înscrie în cadrul manifestărilor dedicate programului eparhial ,,Anul mărturisirii prin fapte a credinței ortodoxe”.
A consemnat preot dr. Andrei – Gabriel GHIAUR de la Parohia Fierbinți Târg

Categories: Fără categorie

fierbinti-targ

Sari la conținut