Menu Home

Cerc pastoral misionar la Parohia Fierbinți Târg

Sâmbătă, 03 aprilie 2021, s-a întrunit Cercul pastoral – misionar Fierbinți în biserica Parohiei Fierbinți Târg în condiții speciale impuse de contextul epidemiologic pandemic. Cu această ocazie s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu spre folosul duhovnicesc al credincioșilor prezenți.

La momentul cuvenit predicii, preacucernicul părinte paroh Andrei – Gabriel Ghiaur a rostit un cuvânt de învățătură cu tema ,,Taina Crucii și Taina Învierii sunt una în cealaltă”. A explicat că iubirea lui Hristos, arătată prin Cruce, rămâne veșnică și această iubire smerită, răstignită, dar biruitoare prin Înviere, ne-o dăruiește Domnul Iisus Hristos în Sfânta Euharistie și prin rugăciune. Postul este o perioadă a jertfei noastre ce ne pregătește pentru Înviere.

La finalul cuvântării, preacucernicia sa a amintit că la nivelul Patriarhiei Române acest an 2021 a fost proclamat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca „Anul omagial al pastorației românilor din afara României” și „Anul comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor”.

A consemnat preot dr. Andrei – Gabriel GHIAUR

Categories: Fără categorie

fierbinti-targ

Sari la conținut