Menu Home

Pelerinaj organizat de Parohia Fierbinți Târg

Luni, 22 august 2022, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, parohia Fierbinți Târg a organizat un pelerinaj la trei mănăstirile din Episcopia Tulcii.  Primul popas duhovicesc a fost făcut la mănăstirea Saon, unde pelerinii au admirat biserica mare a așezământului monahal cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului” ce datează din anul 1912. După care pelerinii au ajuns la mănăstirea Celic Dere, care este unul dintre cele mai importante centre de spiritualitate dintre Dunare si Marea Neagra. Numele acestei mănăstirii este luat de la pâraul Celic-Dere (nume turcesc, în română însemnând „pârâiașul de oțel”). Somptuoasa biserică a acestui așezământ monahal a fost construită între anii 1901-1916, și este ctitorită de episcopul Partenie Clinceni.

Pelerinajul s-a încheiat cu vizitarea mănăstirii Cocoș, a cărei bisericii a impresionat prin pictura executată în tehnica mozaic, sfințită în data de 04 noiembrie 2018 de un sobor de ierarhi, din care a făcut parte și Preasfințitul Părintele nostru VINCENȚIU. În cadrul aşezământului monahal atestat documentar în 1843 se află moaştele Sfinţilor Zotic, Attal, Kamasie şi Filip, ucişi la anul 303. Sfintele lor moaşte au fost descoperite în 1971 la Niculiţel şi au fost transferate în cadrul acestui străvechi aşezământ monahal, a cărui zestre spirituală a devenit prin aceasta de neegalat. La pelerinaj au participat și credincioși din parohiile: Bărcănești, Stroiești și Pelinul.

Considerăm că acest pelerinaj a fost de un real folos duhovnicesc și că se înscrie în cadrul manifestărilor dedicate „Anului omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului”.

A consemnat preot paroh dr. Andrei – Gabriel GHIAUR

Categories: Fără categorie

fierbinti-targ

Sari la conținut