Menu Home

Ziua Internațională a persoanelor vârstnice sărbătorită în parohia Fierbinți Târg

Duminică, 1 octombrie 2023, de Ziua internațională a persoanelor vârstnice, beneficiarii   Centrului     Medico   –   Social   din   localitatea   Fierbinți   Târg   au   fost aniversați. Cu această ocazie, s-a sîvârșit slujba Acatistului Acoperământului Maicii Domnului de către parintele Andrei Gabriel Ghiaur de la Parohia Fierbinți Târg si părintele Andrei Adrian de la Parohia Stroiești. După care, părintele Andrei  Ghiaur a rostit un cuvânt de învățătură în care a subliniat faptul că Biserica Ortodoxă pune mare importanță pe iubirea aproapelui și ajutorarea vârstnicilor. Bătrânii au nevoie de sprijinul, atenția și dragostea noastră și de pregătirea unui sfârșit creștinesc pe care noi îl cerem la toate   slujbele   cultului   divin.

Pentru   a   marca   acest   moment,   prin   implicarea domnului director Marius Alin Cîmpean, a fost pregătit un tort aniversar pentru ,,bunici” și fiecare participant a primit din partea Parohiei Fierbinți Târg o cruciuliță cu șnur și o iconiță cu Maica Domnului. La acest eveniment au participat domnul primar Iusein Iuksel    și domnul viceprimar Sorin Petre.

Ziua Internațională a persoanelor vârstnice este marcată anual în data de 1 octombrie pentru a promova drepturile persoanelor de vârsta a treia prin încurajarea de a participa activ la viața economică, politică, socială și culturală, dar și pentru promovarea   unei   imagini   pozitive   a   îmbătrânirii,   lipsită   de   discriminare,   prin incluziune socială.

Categories: Fără categorie

fierbinti-targ

Sari la conținut