Menu Home

Curs gratuit de economie finaciară la Parohia Fierbinți Târg

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în fiecare sâmbătă, după – amiaza, în Sala multifuncțională Sfântul Apostol Andrei a Parohiei Fierbinți Târg, județul Ialomița, se desfășoară ora de cateheză săptămânală. Pentru a capta atenția celor mici se încearcă ca la întâlnirile săptămânale să se desfășoare și altfel de activități, anume ateliere de creație și diverse cursuri. Astfel, sâmbătă, 04 noiembrie 2023, la Parohia Fierbinți Târg s-a desfășurat un curs gratuit de economie financiară pentru copii. Activitatea a fost coordonată de doamna economist Adela Ionești, cel mai nou voluntar al parohiei noastre.

În cadrul întâlnirii copiii au învățat ce sunt banii, ce forme iau banii si istoria banilor în România. Au aflat răspunsurile la întrebările: Avem nevoie de bani? Putem trăi fără? Cum au apărut banii? Cine produce banii ? Istoria banilor și a formei banilor, istoria apariției monedelor și a bancnotelor în Romania. Ce forme au banii? Bani in format fizic și bani în format electronic. Pentru a înțelege mai bine cele expuse cei mici au vizionat filmulețe dedicate educației financiare pentru copii realizate de Banca Națională a României. Concomitent copiii au participat la ateliere interactive și au primit planșe color cu machete ale bancnotelor, spre a identificarea tipurilor de bancnote, a personalităților de pe bancnote și a cronologiei bancnotelor.

De asemenea, cei mici au învățat cum se face verificarea elementelor de securitate ale bancnotelor: cele vizibile cu ochiul liber, cele ce pot fi verificate la lumina puternică, elementele verificabile cu mașina de verificare bancnote.

Toți copiii au primit drept răsplată abțibilduri (stickere), bănuți de ciocolată, croissante cu ciocolată, dulciuri și suc.

 

A consemnat preot dr. Andrei Gabriel GHIAUR de la Parohia Fierbinți Târg

Categories: Fără categorie

fierbinti-targ

Sari la conținut