Menu Home

Pelerinaj gratuit organizat de Parohia Fierbinți Târg

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Parohia Fierbinți Târg a organizat, în ziua de 12 iunie 2024, în ajunul Praznicului Înălțării Domnului, un pelerinaj gratuit la Mănăstirea Pantocrator, din cuprinsul Episcopiei Alexandriei și Teleormanului. La pelerinaj au luat parte 30 de credincioși din localitatea Fierbinți Târg în frunte cu preacucernicul părinte paroh Andrei – Gabriel Ghiaur și cu părintele pensionar Vasile Neacșu.

Primul popas duhovnicesc s-a făcut la Mănăstirea ,,Sfântul Ioan Botezătorul” -Brânceni, unde pelerinii fierbințeni au fost bine primiți de maica stareță Teodora, care a prezentat scurta, dar frumoasa istorie a sfântului locaș. Următoarea oprire s-a făcut la Catedrala din Alexandria, cu hramul ,,Sfântul Alexandru”, care a fost construită în perioada 1869 – 1898.

Ajunși la Mănăstirea Pantocrator, pelerinii au vizitat frumoasa și impunătoarea biserică a mănăstirii, paraclisul, unde au avut bucuria duhovnicească de a se închina la Sfânta Racla cu o părticică din moaștele Sfintei Maria Magdalena, curtea  și grădina cu lavandă a sfintei mănăstiri.

La întoarcerea spre casă s-a vizitat biserica de la Letca Nouă din județul Giurgiu, care adăpostește Icoana Făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul în Brațe

Considerăm că pelerinajul a fost de un real folos duhovnicesc, având un caracter pastoral – misionar, căci prin vizitarea acestor ,,oaze” ale ortodoxiei, prin cultivarea rugăciunii comune în cadrul pelerinajului și prin acumularea cunoștințelor noi religioase, se dorește o revigorarea a vieții spirituale a parohiei Fierbinți Târg.

A consemnat preot paroh Andrei – Gabriel GHIAUR

Categories: Fără categorie

fierbinti-targ

Sari la conținut